Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jonas brothers

2011.07.01

 

Jonas Brothers


 

 
Családi háttér 

The Jonas Brothers perform at the Kids' Inaugural cropped.jpg
Információk
Eredet USA Amerikai Egyesült Államok
Aktív évek 2005–2010
Műfaj popzene
Kiadó Columbia Records (2005–2007)
Hollywood Records (2007–2010 )

 
Tagok
Kevin Jonas
Joe Jonas
Nick Jonas

 
A(z) Jonas Brothers együttes weboldala

A Jonas Brothers egy amerikai pop-rock együttes, tagjai Kevin, Joe és Nick Jonas. A Disney Channel Camp Rock című filmjében szerepeltek, több nagylemezük is megjelent.


Pályafutás
 [
szerkesztés]A Jonas család életében mindig jelen volt a zene. Az idősebb Paul Kevin Jonas, lelkész (utazó prédikátor), egyben zenész. Édesanyjuk, Denis Jonas is tagja volt egy keresztény zenekarnak, aki amúgy jelnyelv-tanárként dolgozik. A fiúk kiskoruktól kezdve apjuk gyülekezeti kórusában énekeltek.

Nick Jonas: Felfedezés és szólóalbum

A zenekar Nick Jonas szólóprojektjeként indult. Nicket hat éves korában fedezték fel egy fodrászatban, mikor édesanyja a haját vágatta, egy menedzser figyelt fel rá. Élete hetedik évében kezdett el a Broadway-en szerepelni. Ez kb. 2 éves korától kezdve a legnagyobb álmai közé tartozott. Számos darabban játszott, többek közt az A Christmas Carol-ban (2000), az Annie Get Your Gun-ban (2001), A szépség és a szörnyetegben (2002) és a Nyomorultakban (2003) és más darabokban is.

2002-ben, míg a Szépség és a szörnyetegben játszott, Nick írt egy dalt, aminek az édesapjával a Joy to the World (A Christmas Prayer)(Örömöt a világnak - egy karácsonyi ima) címet adták. 2003 novemberében, az INO Records átvette a dal egyik példányát, eljuttatta a dalt a keresztény rádióknak, ahogy gyorsan felkerült a közkedvelt, Record & Radio's Christian Adult Contemporary listájára.

Míg Nick a szóló albumának munkálataival foglalatoskodott, Joe követte Nick nyomait a Broadway-n, szerepelt Baz Lurhmann rendezése alatt futó Bohéméletben.

2004 szeptemberében, a Columbia Records egyik vezetője felfedezte Nick dalát. Nick az INO Records és a Columbia Records együttes támogatása mellett felénekelte a Dear God című dalt. A második (hivatalos) dala, a Joy to The World újra felénekelt változata lett, melyet november 16-án adtak ki. Meglepetésként a dalt Nick saját nevével fémjelzett szólóalbuma követte, de visszavonták, így csak limitált számban került kiadásra.

Nick a bátyjaival, Kevinnel és Joeval számos új dalt írt az albumra.

2005 elején, a Columbia Records új elnöke Steve Greenberg meghallgatta Nick albumát. Annak ellenére, hogy Nick albuma nem tetszett neki, a fiú hangjába beleszeretett. Miután találkozott Nick-kel és meghallgatta a Please be mine című dalt, melyet a testvérek együtt írtak és adtak elő, a Daylight/Columbia Records elhatározta, hogy hármukat egy együttesként szerződteti.

It's About Time (2005–2006) 

Miután leszerződtek a Columbia Records-szal, a testvérek a zenekar megnevezésén kezdték el törni a fejüket, az első használható ötletnek a Sons of Jonas (Jonas fiai) nevet tartották. Végül a Jonas Brothers mellett maradtak.

2005 nagy részét azzal töltötték, hogy számos turnén vendégelőadóként szerepeltek. Többek közt Kelly Clarkson-nal, Jesse McCartney-val, a Backstreet Boys-zal, és a Click Five-val is álltak egy színpadon.

A fennmaradó időben, az Aly & AJ-jel és a Cheetah Girls-zel egy drogellenes turnén vettek részt.

Az album megírásának időszakában, az együttes együttműködött neves dalszövegírókkal is, beleérve Adam Schlesinger-t (Fountains of Wayne), Michael Mangini-t (Joss Stone),Desmond Child-ot (AerosmithBon Jovi), Billy Mann-t (Destiny's ChildJessica Simpson) és Steve Greenberg-öt.

Az album megjelenése eredetileg 2006 februárjára volt kitűzve, de számos alkalommal visszavonták. Az elhalasztás okai között szerepeltek a Sony Music vezetőségében történt változások (a Columbia Records anyavállalata) és az, hogy a vezetőség még egy dalt akart tenni az albumra. Az albumra felkerült az eredetileg Busted által az Egyesült Királyságbansikerre vitt két dal, a Year 3000 és a What I go to school for is.

A Jonas Brothers első kislemezét, a Mandy-t, 2005. december 27-én adták ki. A dal videoklipje az MTV Total Request Live című műsorában, 2006. február 22-én került bemutatásra, és megszerezte a lista negyedik helyét.

Time for me to Fly című daluk szerepelt az Aquamarie című filmben (és megjelent annak filmzenei albumán), szintén 2006 februárjában. Márciusban a Mandy szerepelt a Nickelodeontelevízió Zoey 101: Spring Break-up című filmjében és a Zoey 101: Music Mix filmzenei albumon is, a listán azonban Nicholas Jonas produkciójaként szerepelt.

Az együttes zenéje a Cartoon Network Cartoon Fridays-jében is képviseltette magát. A zenekar feldolgozta a Yo Ho (A Pirate's Life for Me) című dalt a DisneyMania 4. albumára, amit 2006 április 4-én adtak ki.

A 2006 nyarán a Jonas Brothers, Aly & AJ turnéján vettek részt. Szintén nyáron megírták az American Dragon: Jake Long című Disney-sorozat második évadjának főcímdalát, melyet a Disney Channel 2006 júniusától 2007 szeptemberéig sugárzott.

Az It's about time végül 2006. augusztus 6-án jelent meg.

Az együttes megállapodása szerint az album csupán limitált számban, mintegy 50 000 példányban került kibocsátásra, így az album felkerülhetett különböző aukciós oldalakra, mint például az eBay-re, ahol egy példányért 2-300 dollárt is elkértek. Mivel a Sony nem kívánta a zenekar további kiadványait preferálni, a Jonas Brothers cégváltás lehetőségét helyezte kilátásba.

2006. október 3-án Nick 2004-es szóló kislemeze a Joy to the world újra kiadásra került a The Ultimate Christmas Collection című albumon.

Szintén október hónapban, az együttes feldolgozta a Kis hableányból ismert Poor Unfortunate Souls című dalt. A szám, a videó klipjével egyetemben a Kis hableány különleges, két lemezes kiadására is felkerült.

Az It's about Time második kislemeze a Year 3000 lett. A dal közkedveltté vált a Radio Disneyben, a videoklipje pedig 2007 januárjában debütált a Disney Channel-en.

Végül, 2007 elején, a Columbia Records lemondott a Jonas Brothers további albumainak kiadatási jogáról.

Jonas Brothers (2007-2008) 

A cég nélkül marad Jonas Brothers jelentkezett a Hollywood Recordsnál 2007 februárjában. Ez idő tájt kezdték vetíteni, a srácok Baby Bottle Pops reklámját. Március 24-én két további dal került kiadásra, két különböző albumon: Kids Of the Future a Robinson család titka filmzenei CD-n, és az I Wanna be Like You a Disney Mania 5-ön.

A Jonas Brothers első fellépése a fehér házban 2007 április 9-én, hétfőn volt, a White House Easter Egg Roll-on, ahol a nemzeti Himnuszt énekelték. 2007 június 27-én a Celebrating Women in Sports Tee Ball játékon énekelték a Himnuszt és a játék után a saját dalaikkal szórakoztatták a piknik-fogadáson részt vetőket. A saját nevükkel fémjelzett második album 2007, augusztus 27-én jelent meg. Az első héten felkerült a Billboard Hot 200 Chart-listára. Két kislemez-dal videoklipje is ez idő tájt jelent meg – a Hold On két héttel az album megjelenése előtt, az S.O.S. pedig két héttel utána.

Augusztus hónapban az együttesnek számos tévé-szereplése volt. Augusztus 17-én vendégszerepeltek a Disney Channel Hannah Montana nevű sorozatában, konkrétabban az Én és Mr. Jonas és Mr. Jonas és Mr. Jonas című epizódban. Szintén ebben a részben előadták a We've Got A Party With Us című dalt, Miley Cyrusszal. Az epizód közvetlen High School Musical 2 bemutatója után debütált. Aznap este 10.7 millió ember nézte meg. Augusztus 24-én, a Jonas Brothers két dallal lépett fel a Miss Teen USA versenyen. Következő nap zajlott a Disney Channel Games záró-ceremóniája, ahogy a Jonas Brothers is képviseltette magát, néhány dal erejéig. Augusztus 26-án a Jonas Brothers társkoferátori szerepet kapott Miley Cyrus oldalán a Teen Choice Awards-on.

2007. november 18-án felléptek az America Music Awardson, előadták az S.O.S.-t. November 22-én tiszteletüket tették az ez évi 81., Macy Hálaadásnapi fesztiválon. A 2007 év utolsó fellépéseként a három testvér fellépett a Hold On és az S.O.S. című dalaival, a Dick Clark’s New Year’s Rocking Eve-en.

A Jonas Brothers 2008 január 31-én kezdte meg a Look Me in The Eyes turnéját, Tucson-ban, Arizona államban. Előadtak számos új dalt is, melyek stúdioverzióját feltették a következő, A Little Bit Longer című albumukra.

A Little Bit Longer (2008-2009) 

A Jonas Brothers harmadik stúdióalbuma, az A Little Bit Longer az USA-ban 2008.augusztus 12-én jelent meg CDVU+ technológiával, csakúgy, mint második albumuk, a Jonas Brothers. 2008.június 24-én az iTunes kihirdette, hogy kb. minden második héten négy számot közzétesz az A Little Bit Longer című albumról. A vétel az összes dalra vonatkozik, az egész albumra. Természetesen az összes dalt láthattuk élőben is. Íme a menetrend: 2008. június 24-én a Burnin' Up-ot, 2008. július 15-én a Pushin' Me Away-t, 2008. július 29-én a Tonight-ot, 2008. augusztus 5-én az A Little Bit Longert mutatták be a srácok a rajongóknak. Most minden egyes szám az iTunes birtokában van még legalább 3 évig.

A 2008. március 22-én véget érő Look Me In The Eyes turné után a Jonas Brothers bejelentette, hogy fellépnek Avril Lavigne The Best Damn Things turnéján a Boys Like Girls című dallal, de a csak a turné második felében, Európában, ami májustól júniusig tart.

Amíg a Camp Rock-ot forgatták, a Jonas Brothers segített megírni 6 dalt a Disney Channel-es sztárnak,és jó barátjuknak, Demi Lovato-nak a hamarosan megjelenő Don't Forget című albumára. Demi átalakította néhány dalát, hogy átadhassa a Disney Signature-nek. "Már haladok a dalokkal, szerintem egy kicsit több erő, hevesség, kevesebb báj kell és szükségem van segítségre a "bájos dalokhoz" "-mondta Demi, hozzátéve azt, hogy lesz egy vendége is, a Rooney frontembere, Robert Schwartzman. "Rengeteg zenei inputot és szöveget tettem a dalokba és Ő segített összekapcsolni a dolgokat." "Én több vagyok egy dalszerzőnél, aki nem tud olyat alkotni, hogy Disney-album legyen belőle." Az album 2008. szeptember 23-án jelenik meg, ennek megvalósításában pedig a Jonas testvérek segédkeznek.

Ezután megjelent közös Disney Channel-es filmjük, és ennek fimzenei albuma a Camp Rock (Rocktábor), mely 2008. június 17-én debütált a Billboard 200-on. Már az első héten 188.000 volt az eladott példányszám.

2008 nyarán a Jonas Brothers megkezdte Észak-amerikai turnéját, a Burnin' Up turnét, melyet a Little Bit Longer és a Camp Rock CD segített elő és legfőképp az It's About Time és a Jonas Brothers CD-ről játszottak dalokat. A turné 2008. július 4-én a Molson Amphitheatre-ben, Toronto-ban, Ontairo államban vette kezdetét. Egy Disney Digital 3D produkciót is csináltak két előadásból Anaheim-ben, California államban Taylor Swift-tel, aki énekelt néhány dalt új albumáról, ami majd egy színpadi műben látható 3D koncert filmként 2009. február 22-től. Július 14-én Nick Jonas bejelentette, hogy a bandának már csak öt dalt kell írnia, hogy megjelenhessen negyedik stúdió albumuk (a Hollywood Records-szal a harmadik).

A banda 2008 júliusában szerepelt a Rolling Stone Magazine-ban és így a legfiatalabb bandává váltak, akik a magazin címoldalán szerepelhettek.

A Jonas Brothers meglátogatta Cleveland belvárosát, az Ohio's Rock and Roll Hall of Fame-et a 2008. augusztus 22-ei fellépésük előtt a Blossom Music Center-ben. A banda elajándékozta azokat a ruhadarabokat és cipőket, amiket az A Little Bit Longer-en viseltek Jim Henke-nek, a Rock and Roll Hall of Fame alelnökének. A ruhadarabok a Right Here, Right Now!-tól származtak.

2008 decemberében a Jonas Brothers-t jelölték a Best New Artist-ra (Legjobb Új Művész) az 51. Grammy Díjátadón.

Nemrégiben megerősítették, hogy a tesók együtt lépnek fel az R&B producer Timbaland-al egy dal erejéig, aminek a neve: "Dumb", ami az új albumán, a Shock Value 2-n található.

A JustJared.com-nak adott interjúban Chris Brown elmondta, hogy fellép a Jonas Brothers-szel. "Meglehet, hogy csinálunk valamit együtt. Ha azt akarnák, hogy szerepeljek a lemezen, szerepelnék, de egyébként csak írni akarok nekik egy lemezt."

A Jonas Brothers vendégként feltűnt a Saturday Night Live February 14-ei showjában. Ez volt az első SNL fellépésük.

Lines, Vines and Trying Times (2009) 

A testvérek 2009. elejétől kezdtek el beszélni negyedik albumukról, arról, hogy a 2008-as Burnin' Up turné óta dolgoznak az új számokon.

2009. március 11-én a fiúk belentették, hogy negyedik albumuk, a Lines, Vines and Trying Times 2009. június 16-án jelenik meg. 2009. március 11-én azt is közölték, hogy 2009-ben világkörüli turnéra indulnak.

A Lines, Vines and Trying Times dalai:

 • World War III. (Írta: Nick Jonas)
 • Paranoid (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II., Cathy Dennis, John Fields)
 • Fly With Me (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II., Greg Garbowsky)
 • Poison Ivy (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II., Greg Garbowsky)
 • Hey Baby (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II.)
 • Before the storm - featuring Miley Cyrus (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II., Miley Cyrus)
 • What Did I Do To Your Heart (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II.)
 • Much Better (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II.)
 • Black Keys (Írta: Nick Jonas)
 • Don't Charge Me For The Crime - featuring Common (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II., Ryan Liestman, L.Lynn)
 • Turn Right (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II.)
 • Don't Speak (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II., John Fields)

Bónusz:

 • Keep It Real (dal a JONAS című sorozatból) (Írta: Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas II.)

Színészet 

Korai szakasz 

A Jonas Brothers kellő időben debütált a színészetben. A Disney Channel Original Series egyik sorozatában, a Hannah Montana-ban, ahol egy epizódban kaptak vendégszerepet, a "Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas"-ban (Én és Mr.Jonas és Mr.Jonas és Mr.Jonas).

Nem sokkal később ismét találkoztak Miley Cyrus-szal és együtt szerepeltek Miley 3D koncertfilmjében,a Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert-en, ahol a lány előzenekara voltak.

A Jonas Brothers Look Me in the Eyes turnéja alatt a fiúk felvettek a Disney Channel-lel egy rövid sorozatot, aminek címe a Jonas Brothers: Livin' the Dream (Jonas Brothers: A valóra vált álom) lett, mely 2008.szeptember 5-én debütált. A sorozat bemutatja életüket a turné alatt, a próbákat, az utazást, koncerteket, tanulást, és a magánéletüket a családjukkal, barátaikkal.

A Jonas Brothers szerpelt egy Disney Channel műsorban, aminek címe: Studio DC: Almost Live (Majdnem Élő), egy különleges fél órás revüben a Muppets-szel valamint Disney Channel-es sztárokkal.

Magánélet 

A Jonas Brothers-nek köztudottan nagyon jó családja van és a tesók mind evangéliumi keresztények. Az apjuk az Assembly of God (Isten Gyülekezete) pásztora, és anyjuktól tanultak. Mindemellett egy fogadalom jelképeként -miszerint a házasságukig szüzek maradnak- mindegyik fiú visel a jobb kezén egy tisztasággyűrűt. Joe azt mondta, a gyűrű szimbolizálja "magunknak és Istennek tett fogadalmunkat, hogy a házasságunkig tiszták maradunk", míg Nick azt állítja, hogy a gyűrűk "csak egyfajta kifejezésmódja annak, hogy nem azt az utat követjük, mint sokan mások". Állítólag akkor kezdték el a gyűrűket viselni, mikor szüleik, Denise and Kevin Sr., felajánlották nekik, hogy hordhatnak ilyet. Mindannyian elítélik az túlzott alkoholfogyasztást, a dohányzást és a drogozást. Egyébként olasz, ír, német és cherokee indián felmenőik vannak.

Russell Brand viccet csinált a tisztasággyűrűkből a 2008-as MTV Video Music Awards-on. Brand felemelt egy ezüstgyűrűt és azt mondta "Bravó, Jonas Brothers. Mindegyikőjük visel egy gyűrűt, ami azt jelképezi, hogy nem fekszenek le senkivel. Sokkal komolyabban venném őket, ha a .....-ukon viselnék". Brand-et később rengeteg kritika érte és bocsánatot kért azért, amit mondott. Hat hónappal később a Jonas Brothers és tisztasággyűrűik a South Park egyik részében lettek kifigurázva. A Canwest News Service szerint az újságíróknak kimondottan meg lett tiltva, hogy a bandát a South Park epizódjáról kérdezzék.

Jótékonyság 

A Jonas Brothers 2007-ben 12 millió dollárt (2 449 782 899 Ft) keresett, és jövedelmük 10%-át a Change for the Children Alapítványnak (Változtassunk a gyerekek életén Alapítvány) ajándékozták.A Change for the Children Alapítvány egy olyan alapítvány, melyet a Jonas Brothers hozott létre. Itt adományozni lehet a gyerekeknek. Olyan, mint a "Nothing But Nets", az "American Diabetes Foundation", a "St. Jude Children's Research Hospital", a "Children's Hospital Los Angeles", és a "Summer Stars: Camp for the Performing Arts". A banda azt nyilatkozta, hogy:

"Azért hoztuk létre a Change for the Children Alapítvány segédprogramot, hogy motiválja és inspirálja a gyerekeket önbizalommal tudjanak szembenézni a gondjaikkal, dönthessenek és sikeresek lehessenek. Szerintünk a legjobban a társaik tudnak nekik segíteni - a gyerekek segítenek más gyerekeken, akik kicsit szerencsésebbek".

2008. augusztus 6 óta Bayer Diabetes Care-nek (Bayer Cukorbetegek Gondozója) Nick Jonas a nagykövete, aki támogat minden olyan ötletet, amikor az emberek szembe akarnak szállni a cukorbetegségükkel. Nick-nek 13 éves korában diagnosztizálták cukorbetegségét.

Tagok 

A tesók

 • Paul Kevin Jonas (II)

Becenév: The energizer (Energiabomba),K2 Született: 1987. november 5. Vezető gitáros (általában egy Gibson Les Paul-on játszik), háttérénekes és zongorázik a "Turn Right" c. számban. Ő a legidősebb a bandában. Kevin segít rendezni a Jonas Brothers cd-it.

 • Joseph Adam Jonas

Becenév: DJ Danger (DJ Veszély) Született: 1989. augusztus 15. Szólista, csörgődobos, gitáros (a "Please Be Mine"-ban, az "A Little Bit Longer"-ben, és a "Love is on its way"-ben) és játszik billentyűsön is a "Year 3000"-ben és a "Hold On"-ban. Joe eredetileg nem énekes és zenész akart lenni, hanem komikus és az All That showban akart szerepelni.

 • Nicholas Jerry Jonas

Becenév: Mr. President (Elnök), Született: 1992. szeptember 16. Szólista, ritmusgitáros (általában egy piros Gibson SG-n szokott játszani), zongorista a "When You Look Me in the Eyes"-ban, az "A Little Bit Longer"-ben, a "Love Is On Its Way"-ben, a "Fly with Me"-ben, és a "Black Keys"-ben és dobol az "Australia"-ban, a "Can't Have You"-ban, a "Sorry"-ban, a "Video Girl"-ben, a "What Did I Do To Your Heart"-ban, a "Hey Baby"-ben, a "Keep It Real"-ben és az "On the Line"-ban, amit Demi Lovatoval énekelnek a fiúk. Nick a legfiatalabb a bandában. 2005 november 16-án 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála.

 • Franklin Nathaniel Jonas

Becenév: Bonus Jonas, Frank the Tank Született: 2000. szeptember 28. Ő egy visszatérő szereplő a JONAS!-ban, és talán szerepet kap a Camp Rock 2-ben. Ő szinkronizálja Sosuke-t a Hayao Miyazaki's animációs filmben.

"Háttér banda"

 • John Taylor – gitáros. Ő játssza az olyan részeket, amiket a fiúk nem tudnak. Los Angeles-ben él.
 • Greg Garbowsky – basszusgitáros. A banda megalakulása óta benne van a csapatban. New Jersey-ben született és ott is él még mindig. Van egy blog-ja, amiben a srácokkal való turnézásokról ír.
 • Jack "Flawless Lawless" Lawless – dobos. 2007 elején csatlakozott a bandához. Akárcsak Greg, ő is New Jersey-ben született és még mindig ott él.
 • Ryan Liestman – billentyűs

Korábbi tagok

 • Alex Noyes - dobos.

Diszkográfia 

A Jonas Brothers lemezei:

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 29531
Hónap: 108
Nap: 3